სასარგებლოა თუ არა უშაქრო ყავა
ასეთ დასკვნამდე მეცნიერები იმ გამოკვლევის შედეგებმა მიიყვანა, რომელშიც 40 მოხალისე მონაწილეობდა. აღმოჩნდა, რომ გლუკოზისა და კოფეინის კომბინაცია ყურადღებაზე, კონცენტრაციასა და მახსოვრობაზე პასუხისმგებელ ტვინის უბნებს ააქტიურებს. შაქრიანი ყავა აუმჯობესებს ადამიანის კოგნიტიურ უნარს იმ დროს, როდესაც მას ყურადღებისა და მეხსიერების მაქსიმუმი სჭირდება. უშაქრო ყავა ასეთ ეფექტს არ იძლევა.