როგორ მოვამზადოთ ხაჭო - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ მოვამზადოთ ხაჭო

ან 10%-იანი კალციუმის ქლორიდის ხსნარი. ან შეიძლება, რძეს მაწონიც ჩავამატოთ - 0,5 ლიტრი 1 ლიტრ რძეზე.

აურიეთ, წარმოქმნილი ფიფქები ხის კოვზით ერთად მოაგროვეთ და საწურში გადაიღეთ. დაიწრიტება და მიიღებთ ხაჭოს.

არსებობს კიდევ ერთი ხერხი მტკნარი ხაჭოს მისაღებად: 0,5 ლ მაწონი ქილიანად ჩადგით წყლიან ქვაბში და შედგით ნელ ცეცხლზე. ხაჭო ნაზი რომ გამოვიდეს, ქვაბში წყალი არ უნდა აგიდუღდეთ. როგორც კი მაწონი შეხაჭოებას დაიწყებს და შრატი გამოეყოფა, გადმოდგით და ქილა გაცივებამდე დატოვეთ წყლიან ქვაბში. შემდეგ საწურში გადაწურეთ და ხაჭოც მზადაა.

იხილეთ სტატია "რატომ უნდა მივირთვათ ხაჭო" იხილეთ აგრეთვე