მაკარონი ხარშვისას რომ არ აიზილოს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მაკარონი ხარშვისას რომ არ აიზილოს

. შედარებით დიდი ზომის უნდა იყოს ქვაბიც, რათა მასში მოთავსებულმა მაკარონის ნაწარმმა თავისუფლად იტივტივოს წყალში, იმოძრაოს და შეძლოს გადაადგილება. ყოველივე ეს ხელს შეუშლის შეწებება-აზელვას.

მეცნიერული ახსნა - მაკარონის ნაწარმი სახამებლისეული პროდუქტია. ის კვერცხისა და ხორბლისაგან იწარმოება. ჯერ კიდევ მოუხარშავი ნაწამი შეიცავს სახამებლის მკვრივ გრანულებს. როდესაც მაკარონს მდუღარე წყალში ვყრით, გრანულები წყალს იწოვს, იჯირჯვება და ფუვდება. სახამებლის ზოგიერთი გრანულა მაკარონის ნაწარმიდან წყალში გადადის, ასევე იჯირჯვება, იბერება და წყალს სისქესა და წებოვნებას ანიჭებს. თუ ქვაბი პატარა ზომისაა და მით უფრო, წყალი მასში მცირე რაოდენობითაა, მაკარონის ნაწარმი შეწებებას განიცდის.

ავტორი თინათინ გოცაძე