შაქრიანი დიაბეტის პრევენციის უნივერსალური საშუალება - ცხიმიანი რძის ნაწარმი
. მეცნიერებმა ერთმანეთს შეადარეს ადამიანები, რომლებიც დღეში რვა ან ერთ ულუფა რძის ნაწარმს მიირთმევდნენ. აღმოჩნდა, რომ პირველ ჯგუფში მეორეზე 23%-ით უფრო იშვითი იყო მეორე ტიპის შაქრიანი დიაბეტით დაავადების შემთხვევები. ერთი ულუფა გულისხმობს 200 მლ რძეს ან იოგურტს, 20 გ ყველს, 25 გ ნაღებს ან 7 გ კარაქს. რძის პროდუქტების ცხიმი სხვა ნაჯერ ცხიმოვან მჟავებზე გაცილებით სასარგებლოა. სწორედ ის ახდენს დადებით ეფექტს. დიაბეტის განვითარების რისკს კი ზრდის თამბაქოს წევა, ჭარბი წონა, მცირე ფიზიკური აქტივობა და, თქვენ წარმოიდგინეთ, ხორცის ყოველდღიური მოხმარებაც კი.